Jump to content

Vinnie2000

Hum from speakers with pre amp off line.

Recommended Posts

Hi all, 

 

I'm seeking for your advice regarding the steady hum noise from my speakers, it's not that loud but I can hear it if i stay close to the speakers when there's no music  and the level won't change when I tried to turn the volume higher :

 

1. When without the RCA connections from the pre amp to the power amp +  the pre amp was switched off and the power cord was unplugged; only the power amp was on then there was no hum from speakers.

 

2. No RCA connections, pre amp switched on - no hum.

 

3. With RCA connections, pre amp switched off with power cord unplugged - no hum

 

4. With RCA connections, pre amp switched off with power cord plugged into either the same or different power source - HUM

 

5. As the same as 4. with pre amp switched on - HUM.

 

I suspected it was a ground loop issue and even after doing some research from the net, I'm still not quite sure how to fix it!

 

Thanks in advance.

 

Pre amp - Burson conductor V2+

Power amp - Burson Time Keeper Virtuoso

Speakers - Apogee Centaur Minor.

Van den hul the first interconnects.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried changing your RCA cable ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m surprised as both components from the same manufacturer - doesn’t make any sense ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×