Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'troubleshooting'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • START HERE
    • New Member Introductions
    • Beginners & Purchasing Advice
  • 2 CHANNEL STEREO
    • General Hi-Fi Discussion
    • Stereo Amplifiers & Pre-Amps
    • Vinyl and Turntables
    • Digital Sources, DACs, and Computer Audio
    • Music Streaming Platforms
    • Music, Musicians and Bands
  • HOME THEATRE
    • General AV Discussion
    • AV Receivers, Multi-channel Amps & Processors
    • Media Servers & Source Units
    • Televisions (Smart, UHD, 4K etc)
    • Projector & Screen Discussion
    • Calibration Discussion
    • TV - Free to Air & Streaming
    • Movies - Box Office, Blu-ray Releases etc.
  • OTHER DISCUSSION
    • Speakers, Soundbars and Subwoofers
    • Portable Audio, Headphones and Desktop Audio
    • DIY Audio Projects
    • Power, Cables & Electronics
    • Room Acoustics, Construction and Design
    • Your Product Reviews & Opinions
    • Showcase Your System & Build Threads
  • TECHNOLOGY
    • Gaming & Consoles
    • Computers & Technology
    • Cameras & Photography
    • Smart Homes and Home Automation
  • CLASSIFIEDS
    • Classifieds - 2-Channel Stereo
    • Classifieds - Home Theatre / Visual
    • Classifieds - Vinyl, CD, and Blu-ray
    • Classifieds - Commercial
    • Classifieds - All Other
    • Great Deals, Bargains, Specials Alerts
    • Wanted to Buy
    • Pay it Forward
    • Sponsor Forums
  • EVENTS & GIGS
    • Gig Guide - Who's Playing?
    • Local Events & Get Togethers
    • International HiFi / AV Events & Shows
    • StereoNET Home Entertainment Expo 2021
  • OTHER FORUMS
    • StereoNET Discussion
    • Cars & Motorsport
    • Food, Wine & Coffee
    • Sports
    • Official Facebook Group

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Country


First Name

Found 2 results

  1. I'm having an issue with an electrical buzzing noise coming out of the tweeters of my active monitors, I'm trying to determine the cause so I can fix it (ideally without having to resort to ground loop isolators). On Monday I received a new JDS Labs Element II DAC/amp unit to replace my dying Audio GD NFB 15.32. The Element is USB only, where-as I was using an optical cable with the Audio GD. Upon changing over to the Element, I noticed a 'dirty' buzzing sound coming from the tweeters (JBL 305P MkIIs) that was not there before. This buzzing is totally independent of the volume pot on the Element or volume in Windows. It ceases when I switch to headphone output on the Element or when I turn my computer off. Additionally, this buzzing behaviour is not present when I plug the Element II into other devices. I've tested it with two laptops (a dell and a macbook air) as well as my android phone. The noise seems to correlate with system load (it becomes considerably more pronounced when running a game, sounding sort of like coil whine) but also changes in pitch when I move the mouse and takes on an even buzzier sound when I use the scroll-wheel. I'm not electrically knowledgeable, so please enlighten me if I'm totally mislead on this, but if this buzzing was a regular good old fashioned ground loop issue, wouldn't it still occur even if I had the element plugged into a different source? FWIW; everything in my system is plugged into the one power-board, which is plugged into the wall via an extension cable. I can only conclude, with my layman lack of knowledge and the process of elimination I've done so far, that it's an issue with my computer since it's fine with the laptops and phone. When I think about what could be wrong with my PC to cause this issue, my mind immediately goes to my power supply, which has made a buzzing noise when running since the day I bought it last year. Does it make any sense that a bad power supply might cause something like this? If it does, I'm strongly considering buying a new different PSU and cross my fingers that it fixes it. It's not too risky as I would return my current one anyway (I've just been too lazy to do so and it hasn't appeared to have caused or been related to any real issue until this). Sorry for the wall of text, would appreciate any insight or thoughts on this! tl;dr - Active speakers buzzing since getting JDS Element II. Buzzing seems to be correlated with PSU buzzing. Speakers do not buzz with other computers used as source.
  2. Trying to fix the issue with this Luxman amp. Takes a while to get out of protection on start-up. When outputting more than about 1W, speaker makes popping sound, if left playing, makes one really loud pop and turns itself back to protection mode. I took it open and got some pictures. Seems like the amp had been repaired before. One of the amp board looks like it's been blown up before. the main power transistors looks different on the power amps, is that a concern? The 2SA679 is swapped for 2SB655A and 2SC1079 is swapped to 2SD675A. Any ideas what would be causing the issue? Any help is appreciated.
  • Classifieds Statistics


    Currently Active Ads

    Total Sales (Since 2018)

    Total Sales Value (Last 14 Days)

    Total Ads Value (Since March 2020)
×
×
  • Create New...